Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je deze maïsfritters met guacamole en kerstomaten

maisfritters.jpg

Deze vegetarische maïsfritters zijn heerlijk als bijgerecht, lunch of tussendoortje. Ook ideaal om mee te nemen naar het werk!

Dit heb je nodig (± 16 stuks) 

  • 4 eieren
  • citroensap
  • 4 el bruisend mineraalwater
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 500 g crispy maïskorrels (blik), uitgelekt
  • 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 2 snackpaprika’s, fijngesneden
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • versgemalen peper, zout
  • 2 – 3 el arachide- of zonnebloemolie
  • vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s
  • 1 tl mayonaise
  • ½ tl gemalen komijn
  • 400 g kerstomaten

Zo maak je het

  1. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een kneepje citroensap.
  2. Klop de dooiers los met het mineraalwater en mix het bakmeel erdoor.
  3. Schep maïs, rode peper, paprika en bosui erdoor en spatel de geklopte 
eiwitten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit de olie in een 
koekenpan met antiaanbaklaag.
  5. Schep per koekje 2 el van het maïsmengsel in de pan, met tussenruimte.
  6. Bak de koekjes in 5-6 min. aan beide kanten goudbruin.
  7. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Ga zo door tot het beslag op is.
  8. Laat de koekjes afkoelen.
  9. Prak het avocadovruchtvlees grof met een vork, 
roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  10. Verdeel de koekjes over lunchboxes en verpak per persoon de guacamole en de tomaten apart.
  11. Bewaar tot vertrek in de koelkast.

Bereidingstijd: 40 min. + afkoelen

Productie | Colette Beyne
Fotografie | stockfood

Dit recept komt uit Margriet 2018-39. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant