Wat is er in de koude decembermaand nou lekkerder bij een kop warme chocolademelk of lekker hete thee dan zelfgebakken koeken? Deze speculaas-chocobrokken met verwarmende kruiden zijn echte aanraders en leuk om te maken.
Dit heb je nodig
100 g havermeel
100 g amandelmeel
25 g bakbananenmeel
2 eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel natriumbicarbonaat (bakzout)
1 theelepel gemalen gemberpoeder
50 g kokosroom
100 g roomboter of kokosolie
sap en rasp van een mandarijn
10 dadels
75 g pure chocolade (92%)
Zo maak je de koeken
Meng de droge bestanddelen goed door elkaar.
Doe de dadels, de kokosroom en de roomboter/kokosolie met de rasp en het sap van de mandarijn in de blender.
Maak een deeg van de droge en natte ingrediënten.
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast en verwarm de oven intussen voor op 160 graden.
Verdeel het deeg over een bakblik, eventueel met bakpapier eronder.
Bak het deeg ongeveer 45 minuten. Tip! De exacte baktijd hangt af van hoe dik je de plak maakt. Soms is 30 minuten al genoeg.
Laat de koek afkoelen.
Breek de koek in stukken, smelt de chocolade en smeer de bovenkant van de koek met een boterkwastje in met chocolade.
Eet smakelijk!
Meer lekkere en natuurlijke beautyrecepten
Dit recept komt uit het rijk geïllustreerde boek Eetbare schoonheid. Dit boek bevat 368 sprankelende pagina’s over het verzorgen en voeden van je lichaam, vanbinnen en vanbuiten. Met geurige, natuurlijke huidverzorging en avontuurlijke, smakelijke en pure gerechten. Een boek met verhalen, gedichten, informatie, inspirerende foto’s en vooral heel veel recepten! Kijk voor meer informatie op eetbareschoonheid.nl.