Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó maak je deze gevulde tomaten met een twist

gevulde-tomaten.jpg

Tomaten zijn er in alle soorten, 
maten én kleuren. Met dit verrassende gerecht zet je de tomaat net even anders op tafel! Ook leuk om te serveren tijdens een feestje.

Dit heb je nodig voor 12 stuks

  • 12 vleestomaten of grote trostomaten
  • 100 g volkorencouscous
  • 4 el milde olijfolie
  • 300 g shoarmavlees, grof gemalen
  • 250 g courgette, geraspt, vocht eruit gedrukt
  • 2 el muntblaadjes, fijngehakt
  • 2 el peterselieblaadjes, fijngehakt
  • versgemalen peper, zout
  • extra nodig: ovenschaal of braadslede

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het kapje van de vleestomaten en schraap de zaadlijsten en het vocht eruit.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin.
  5. Meng er van het 
vuur af de couscous, courgette en kruiden door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de vulling over de tomaten en besprenkel met olie.
  7. Zet de kapjes op de tomaten, zet ze in de ovenschaal ± 20 min. in de oven.
  8. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 20 min. oventijd

Productie | Colette Beyne
Receptuur & bereiding | Gees van Asperen
Styling: Cindy Berg
Fotografie | Maarten van der Wal

Dit recept stond in Margriet 2018-36. Deze editie kun je nabestellen via Magazine.nl.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant