Tomaten zijn er in alle soorten, maten én kleuren. Met dit verrassende gerecht zet je de tomaat net even anders op tafel! Ook leuk om te serveren tijdens een feestje.
Dit heb je nodig voor 12 stuks
12 vleestomaten of grote trostomaten
100 g volkorencouscous
4 el milde olijfolie
300 g shoarmavlees, grof gemalen
250 g courgette, geraspt, vocht eruit gedrukt
2 el muntblaadjes, fijngehakt
2 el peterselieblaadjes, fijngehakt
versgemalen peper, zout
extra nodig: ovenschaal of braadslede
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd het kapje van de vleestomaten en schraap de zaadlijsten en het vocht eruit.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin.
Meng er van het vuur af de couscous, courgette en kruiden door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de vulling over de tomaten en besprenkel met olie.
Zet de kapjes op de tomaten, zet ze in de ovenschaal ± 20 min. in de oven.
Lekker met een groene salade.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 20 min. oventijd
Productie | Colette Beyne
Receptuur & bereiding | Gees van Asperen
Styling: Cindy Berg
Fotografie | Maarten van der Wal
Dit recept stond in Margriet 2018-36. Deze editie kun je nabestellen via Magazine.nl.