Merengues zijn heerlijk zoete lekkernijtjes die erg goed passen bij het kerstdessert. Je kunt met het geklopte eiwit vele kanten uit. Je kunt er kleine schuimpjes van maken, of wat grotere bollen die na het bakken nog plakkerig zijn van binnen. Of platte cirkels voor een heerlijke pavlova.
Dít heb je nodig:
6 eiwitten
400 g fijne kristalsuiker
2 tl maïzena
2 tl witte azijn
Extra nodig: bakpapier
Zó maak je het:
Verwarm de oven voor op 125 °C.
Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan.
Voeg ¼ deel van de suiker toe tot dit is opgenomen en herhaal dit 2 keer.
Voeg de maïzena en azijn toe en klop weer stijf.
Klop het laatste deel van de suiker door het eiwit.
Schep toefjes op het bakpapier, of spuit mooie torentjes.
Bak 30 min. in de oven op 125 °C.
Zet na 30 min. de oven op 100 °C en bak nog 1,5 uur.
Zet de oven uit en laat de merengues afkoelen in de oven met de deur op een kier.