Voedzaam, verkoelend en ook nog eens heel lekker. Dat is gazpacho, een koud soepje dat in Spanje als voorgerecht wordt geserveerd.
Wat heb je nodig?
1sjalot (gepeld)
1teentje knoflook (gepeld)
2paprika’s (rood en geel, schoongemaakt)
1stengel bleekselderij (harde draden verwijderd)
1komkommer (zonder schil)
1blik tomatenblokjes (op sap, 400 g)
2el olijfolie
1citroen (het sap ervan)
tabasco (naar smaak)
zout (naar smaak)
1lente-ui (in ringen)
Extra nodig:
– blender
Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn
Vandaag besteld, morgen in huis
Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment
Zo maak je het!
Stap 1: Snijd de sjalot, het teentje knoflook, de rode paprika, de bleekselderij en de komkommer grof en doe in een hoge kan.
Stap 2: Voeg de hele inhoud van het blik tomatenblokjes, de olijfolie en het citroensap toe en mix tot een glad geheel.
Stap 3: Voeg nog ca. een half tot 1 blik water toe om de gewenste dikte te krijgen. Breng op smaak met zout en tabasco en zet minimaal 2 uur koud in de koelkast.
Stap 4: Roer de soep vlak voor het serveren goed door en garneer met ringen lente-ui en miniblokjes van de gele paprika.
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: minder dan 30 minuten
KIJK OOK: Makkelijk én klaar: couscous met spinazie en munt