Een echte klassieker met Pasen is natuurlijk een eiersalade. Heerlijk als bijgerecht, bij een krop sla of op een toast. Colette van De Keuken van Colette laat zien hoe je zo’n eiersalade maakt.
“Ik houd van een beetje pittige eiersalade en daarom maak ik hem met truffelmayonaise, chiliflakes en rucola. Heb je nog wat ham over, dan kan die er fijngesneden eventueel ook nog door.”
Pel de eieren en snijd ze met behulp van een eiersnijder in partjes. Doe driekwart van de rucola erbij. Klop alle mayonaise en de yoghurt door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door de eieren en doe de salade over in een mooie kom. Maal er nog wat peper boven en bestrooi met de chiliflakes en de rest van de rucola.
Tip van Colette:
“Omdat de smaak van truffel snel overheerst, is het goed om eerst de dressing te proeven. voeg daarna eventueel nog wat extra truffelmayonaise toe.”