Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je de beste gehaktbal!

gehaktbal_maken.png

De gehaktbal: o zo gewoon, maar wat is het toch een heerlijk ding uit het vaderlands repertoire. Lekker op een snee witte brood, uit het vuistje of ondergedompeld in een kuiltje jus. Hierbij hét recept zoals oma ‘m vroeger maakte… 

Hoe je de gehaktbal serveert zal ons een worst zijn, als de basis maar in orde is. Voordat je begint met het betere werk – het draaien van de ballen – dé lijst met ingrediënten.

Wat heb je nodig (voor 4 ballen)?
– 500 g half-om-half gehakt
– 1 ui (fijngesnipperd)
– 1 ei
– paneermeel (of beschuitje)
– peper en zout
– boter

Voeg naar keuze ketjap manis, beetje sambal of mosterd toe voor een pittige bal!

Zo maak je het!
Maak 4 ballen van het gehaktmengsel (gehakt, ei, ui, paneermeel en peper en zout). Laat ondertussen een flinke klont boter smelten in een braadpan. Bak de ballen rondom bruin. Voeg daarna een half kopje heet water toe en laat de ballen gaar stoven op laag vuur. Als je ze laat koken, verliezen ze veel vocht en worden ze droog. En dat willen we natuurlijk niet. De gehaktballen zijn de volgende dag op z’n lekkerst!

Wat is jouw recept voor de ultieme bal? 

Ook interessant