Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó leuk: gelukskoekjes met kaneel en sinaasappel

gelukskoekjes.jpg

In gelukskoekjes bak je een wens of filosofische uitspraak mee. De knapperige koekjes met kaneel en sinaasappel smaken heerlijk bij een kop geurige thee.

Gelukskoekjes met kaneel en sinaasappel

(± 20 stuks)

Dit heb je nodig

  • 90 g zeer zachte boter
  • 80 g fijne kristal-suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eiwitten mespunt
  • gemalen kaneel
  • rasp van ½ sinaas appel
  • snuf zout
  • 80 g bloem

Verwarm de oven op 200 °C (gewone elektrische stand). Teken twee cirkels van ± 9 cm ø op een vel bakpapier en leg het papier omgekeerd op de bakplaat – je bakt telkens maar 2 koekjes tegelijk, want ze worden snel hard en zijn lastig te vouwen. Schrijf op kleine briefjes fortune-boodschappen. Houd een glas met een dikke rand en 2 kleine glaasjes of een muffinbakblik bij de hand. 
Klop de boter met de suiker, de vanille- suiker, de eiwitten, de kaneel, de 
sinaasappelrasp en een snuf zout goed door elkaar. Roer de bloem erdoor. Verdeel 1 el beslag mooi dun en gelijkmatig over de cirkels op het bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 4-5 min. heel lichtbruin. Werk nu snel, anders wordt het koekje hard voordat je kunt vouwen. Draag eventueel keukenhandschoenen, want de koekjes zijn heet. Neem uit de oven en leg het 
bakpapier van het bakblik op je 
werkvlak. Bedek een koekje met een theedoek en neem het andere koekje met een dunne spatel van het papier. Doe er een fortune-boodschap in en vouw dubbel. Druk de randjes een paar seconden dicht. Zet het koekje nu met het midden van de rechte kant op de rand van een glas en druk de zijkanten zachtjes naar beneden om een fortune cookie-vorm te krijgen. Doe hetzelfde met het koekje onder de doek. Laat 
afkoelen in een muffinholte of theekopje. Bak en vouw zo nog 18 koekjes.

Bereidingstijd: ± 75 min. + afkoelen

Productie | Colette Beyne
Styling | Judith Baehner
Fotografie | Maaike van Haaster
Bereiding | Yvonne Jimmink
Recept | Dosia Brewer

Dit recept komt uit Margriet 2018-11. Meer van deze leuke recepten ontdekken? Je kunt het nummer nabestellen via magazine.nl.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant