Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Sla langer bewaren? Deze truc werkt!

sla-vers-houden.png

Lekker, fris en gezond. Sla is een allemansvriend, vooral in de zomer. Maar door de warmte worden de slabladen helaas vaak dor, waardoor de sla snel in de vuilnisbak belandt. Gelukkig is er een simpele truc waardoor je veel langer van je sla kunt genieten.

Het enige wat je nodig hebt om sla langer vers te houden, is een keukenrol of schone vaatdoekjes. Was de sla eerst goed, verwijder de verdorde stukken en spreid vervolgens de blaadjes sla uit over het keukenpapier. Rol vervolgens het papier weer voorzichtig op. Leg de rol met de blaadjes daarna in de koelkast, eventueel nog met een vershoudzakje eromheen. Je kunt ook een vershoudbox nemen en daar servetten, afgewisseld met blaadjes sla in te ‘stapelen’, zoals is te zien in onderstaande video.

Dezelfde truc kun je ook doen met andere bladgroentes, zoals boerenkool en snijbiet.

Ook interessant