Zin in een tussendoortje? Maak deze ‘No bake apple pie bar’
Redactie Margriet | 19 september 2016
Ze zijn nog veel lekkerder dan ze eruit zien: deze stevige bars met verse en gedroogde appel zijn superlekker als tussendoortje of lunch!
Dit heb je nodig voor 8 stuks:
160 g honing
1 tl citroensap
1 Elstar-appel met schil
200 g havermout
50 g hazelnoten, grofgehakt
60 g kokosolie
75 g ontpitte dadels, zeer fijn gehakt
125 g gedroogde appeltjes, fijngesneden
2 tl kaneelpoeder
snufje kruidnagel
¼ tl gemalen gember
½ tl vanille-extract
extra nodig: vorm of schaal van ± 16×24 cm
Zo maak je het:
Meng 20 g van de honing met het citroensap. Snijd de appel in heel dunne partjes en bestrijk met het honingmengsel. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Rooster in een droge koekenpan de havermout met de hazelnoten al omscheppend ± 5 min.
Verwarm de kokosolie met de rest van de honing en de dadels en roer tot een gladde massa. Meng in een kom de havermout, de noten, de gedroogde appeltjes, de specerijen en het vanille-extract. Giet de hete dadelmassa erbij en meng goed. Bekleed de vorm met bakpapier en schep de massa erin. Druk iets aan, verdeel de appelpartjes erover en laat in de koelkast ± 2 uur opstijven. Snijd in repen van ± 4×12 cm. Verpak ze per stuk in bakpapier en bewaar ze luchtdicht op een koele plek.