Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zin in een tussendoortje? Maak deze ‘No bake apple pie bar’

appel-repen-bars.jpg

Ze zijn nog veel lekkerder dan ze eruit zien: deze stevige bars met verse en gedroogde appel zijn superlekker als tussendoortje of lunch!

Dit heb je nodig voor 8 stuks:

  • 160 g honing
  • 1 tl citroensap
  • 1 Elstar-appel met schil
  • 200 g havermout
  • 50 g hazelnoten, grofgehakt
  • 60 g kokosolie
  • 75 g ontpitte 
dadels, zeer fijn gehakt
  • 125 g gedroogde 
appeltjes, fijngesneden
  • 2 tl kaneelpoeder
  • snufje kruidnagel
  • ¼ tl gemalen gember
  • ½ tl vanille-extract
  • extra nodig: vorm of schaal van ± 16×24 cm

Zo maak je het:

Meng 20 g van de honing met het citroensap. Snijd de appel in heel dunne partjes en bestrijk met het honingmengsel. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Rooster in een droge koekenpan de havermout met de hazelnoten al omscheppend ± 5 min.

Verwarm de kokosolie met de rest van de honing en de dadels en roer tot een gladde massa. Meng in een kom de havermout, 
de noten, de gedroogde appeltjes, de 
specerijen en het vanille-extract. Giet de hete dadelmassa erbij en meng goed. Bekleed de vorm met bakpapier en schep de massa erin. Druk iets aan, verdeel de appelpartjes erover en laat in de koelkast 
± 2 uur opstijven. Snijd in repen van 
± 4×12 cm. Verpak ze per stuk in bakpapier en bewaar ze luchtdicht op een koele plek.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 2 uur koeltijd.

Productie: colette beyne. styling: silke visscher. fotografie: maaike van haaster. bereiding: yvonne jimmink. receptuur: dosia brwwer.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

m39-coverDit recept komt uit Margriet 39 (2016), hierin vind je nog veel meer lekkere recepten met appe;. Je kunt dit tijdschrift hier nabestellen.

Ook interessant