Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zesteur, spirelli en bolletjesschepper: zo gebruik je deze keukenhulpjes

just-the-way-mom-did-it.jpg

Leuk hoor, al dat keukengereedschap met mooie namen als zesteur en spirelli, maar hoe gebruik je het eigenlijk? Hier leggen we kort uit hoe je met deze fijne keukenhulpjes culinaire hoogstandjes op tafel zet. Ook handig: met een klik op de link onder elke uitleg kun je ze meteen kopen!

Zesteur

Een zesteur bestaat uit een handvat en een metalen deel met oogjes waarvan de randjes vlijmscherp zijn. Met dit kleine gereedschap kun je snel en makkelijk dikke of dunne reepjes trekken of raspen van de schil van een (citrus)vrucht. Fijn, want de schilletjes van bijvoorbeeld citroen of sinaasappel bevatten veel aroma en zijn heerlijk in baksels. Ook kun je dit soort reepjes  mooi als decoratie gebruiken.

Shop hier een zesteur

Spirelli

Met een spirelli maak je in een handomdraai mooie dunne slierten van groenten (julienne), zoals courgette, wortels en komkommer. Handig als je meer groenten wilt eten, omdat je er zo bijvoorbeeld ook pasta van kunt maken. Dat kan bijvoorbeeld met deze recepten van courgette met zalm of deze spaghetti van courgette. Ook deze groentesliertjes zijn leuk als decoratie.

Shop hier een spirelli

Bolletjeschepper

Het woord zegt het eigenlijk al: met de bolletjeschepper schep je bolletjes en hol je fruit of groente uit. Ideaal om bolletjes van meloen, komkommer of tomaat te maken en zelfs om Parijse aardappeltjes mee te fabriceren. Leuk, bijvoorbeeld voor fruitbolletjes op ijs, in yoghurt, als ijsblokjes of op spiesjes.

Shop bijvoorbeeld deze deze bolletjesschepper voor aardappeltjes of deze meloenbolletjesschepper.

Mandoline

Met een mandoline schaaf je groente en fruit in verschillende diktes, recht of golvend. Pas op voor je vingers, de ijzeren mesjes zijn meestal vlijmscherp. Handig voor het maken van geschaafde groente voor in salades, voor uienringen, groentechips en groentetaartjes. Maak bijvoorbeeld eens kleurrijke bietenchips of hartige courgetteroosjes

Beeld: iStock

Bekijk ook

Ook interessant