Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelfs dit bewaar je in de vriezer!

vriezer.jpg

We weten allemaal wel dat je vlees en groente gemakkelijk kunt invriezen. Maar er is ook minder voor de hand liggend voedsel dat kan worden ingevroren. Deze negen producten bijvoorbeeld.

Geopende wijn

Heb je wijn over en wil je niets verspillen? Wijn kun je tot wel zes maanden in de vriezer bewaren. Schenk de resterende wijn in een ijsblokjeshouder en vries deze in. De wijnijsblokjes kun je daarna goed gebruiken voor het maken van een stoofpot of saus.

Eieren

Breek de eieren open en voeg wat zout (voor gebruik in een hartig gerecht) of suiker (voor gebruik in een zoet gerecht) toe. Doe de ei-mix in een vriezerbestendig afsluitbaar bakje en zet in de vriezer. Zo kun je de eieren een jaar bewaren.

Bruine rijst

Altijd handig om lekker lang op voorraad te hebben. Ongekookt is rijst in de vriezer een jaar houdbaar.

Boter

Wist je dat boter ook gemakkelijk is in te vriezen? Ingevroren in de originele verpakking (in een diepvrieszakje) is het wel zes maanden houdbaar.

Melk

Doe de melk in luchtdichte bakjes en plaats in de vriezer. Zo is melk tot zes maanden houdbaar en heb je altijd wat achter de hand.

Noten

Wat te veel noten ingeslagen? Afhankelijk van het soort noot kun je noten één tot twee jaar bewaren in de vriezer.

Verse kruiden

Heb je na het breiden van je gerecht nog verse kruiden over? Doe ze in een ijsblokjeshouder en overgiet met wat water. Zo kunnen de kruiden nog een half jaar mee!

Tomatenpuree

Tomatenpuree over? Niet weggooien! Voor bijna elk gerecht komt dat nog wel van pas.Verdeel over een ijsblokjeshouder en vries in: zo kun je de puree nog drie maanden gebruiken.

Esdoornsiroop

Esdoornsiroop is best duur en dus zonde om weg te gooien als het over datum dreigt te gaan. Handig: in de vriezer is esdoornsiroop voor altijd houdbaar!

Bron | www.stilltasty.com

Ook interessant