Ken je de populaire ‘appelroosjes’ nog? Voor iedereen die fan was, hebben we goed nieuws. Er bestaat een variant voor de liefhebber van hartig: de courgetteroosjes!
Courgetteroosjes zien er niet alleen beeldig uit, ze zijn ook eenvoudig te maken. Een absolute hit voor bij een borrel, buurt- of familiefeestje. Succes verzekerd!
Dit heb je nodig
1 courgette
1 rol bladerdeeg
100 gram zachte geitenkaas
munt (of andere kruiden naar wens, zoals tijm)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Om de bladeren van de roos te maken, moet je de courgette in dunne plakjes snijden. Dit kan met een kaasschaaf, mandoline of met een mes. Snijd de plakjes niet dikker dan 1 cm..
Vul een kom met water en een snufje zout.
Blancheer de courgetteschijfjes 1 tot 2 min. in het water.
Prak de geitenkaas, voeg eventueel een lepel melk of water toe om ‘m smeuïg te maken. Maak een mengsel van de smeuïge geitenkaas en de gekozen kruiden.
Rol het vel bladerdeeg uit zodat je 6 reepjes kunt snijden.
Smeer het mengsel op een reepje bladerdeeg.
Leg de courgetteschijfjes dakpansgewijs over het bladerdeeg.
Voeg eventueel en snufje peper toe en vouw de onderkant van het bladerdeeg dubbel over de courgette.
Rol het bladerdeeg op en zet de roosjes in een ingevet muffinblik.
Bak de courgetteroosjes 10-15 min., houd ze onder het bakken wel goed in de gaten, want het kan ineens hard gaan.
Stap voor stap zien hoe je de roosjes maakt? Bekijk deze video!