Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker: zelfgemaakte exotische muesli

muesli_maken.png

muesliDe beste én lekkerste start van dag? Een kommetje yoghurt met zelfgemaakte (geroosterde) muesli van havermout. Geef de muesli een exotisch tintje door gedroogd fruit en kokos toe te voegen. 

Waarom havermout als basis? Het is supergezond, want het zit niet alleen vol eiwitten en vezels, het is ook nog eens caloriearm. Bovendien verteert havermout langzaam, zodat je lang verzadigd gevoel hebt. Als je dus een drukke ochtend voor de boeg hebt, kun je er zo een paar uur op vooruit.

Lekker is om de muesli te roosteren in de oven. Heb je daar geen tijd voor, dan kun je onderstaande ingrediënten ook prima ‘droog’ mixen tot een lekkere muesli.

Wat heb je nodig (1 pot van 800 g)? 
3 el kokosolie, gesmolten
500 g zevenkorenvlokken , o.a. havermout, gerst en spelt*
75 g zonnebloempitten
8 el vloeibare honing
100 ml mangonectar of appelsap
snufje zout
75 g geschaafde amandelen
100 g gedroogd fruit naar keuze, in kleine stukjes
50 g kokosschaafsel*

Zo maak je het! 
Verwarm de oven voor op 180°C (gewone elektrische stand). Beleg een bakplaat met een vel bakpapier en bestrijk dun met kokosolie.

Meng de vlokken met de zonnebloempitten. Mix de rest van de kokosolie met de honing, de nectar en het zout en meng door de vlokken. Verdeel dit mengsel over de bakplaat en bak het ± 10 min. in het midden van de oven.

Voeg dan de amandelen toe en bak nog 15 min. of tot het mengsel goudbruin kleurt. Schep de granola tussendoor goed om. Laat 5 min. afkoelen en schep er dan het gedroogde fruit en de kokos toe. Serveer met boerenyoghurt en duindoornjam.

Bereidingstijd: ± 35 min. (incl. baktijd).

*te koop in natuurvoedingswinkels

Ga naar de receptenpagina voor meer lekkers! 

Ook interessant