Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf zomerijsjes maken

zelf-zomerijsjes-maken.jpg

Met fruit, yoghurt, water en vormpjes maak je zelf frisse ijsjes voor de warme zomerdagen.

Als de mussen van het dak vallen en wanneer de stranden overvol zijn, is het fijn als je zelf voor wat verkoeling kunt zorgen. Gebruik de producten die je wekelijks in huis haalt eens voor wat anders en maak je eigen ijsjes. Bekijk de voorbeelden van Vrouwonline en verzin zelf een zomerse cocktail voor in een ijsvormpje. Hoe kleuriger, hoe beter!

Vormpjes en stokjes
Bij verschillende winkels en supermarkten vind je ijsvormpjes. Het zijn vaak malletjes waar een deksel op kan en aan het deksel zit het stokje. Ze kunnen in de vaatwasser en zijn ideaal voor het maken van je eigen ijs. Losse ijsstokjes (plastic of hout) zijn ook in de schappen terug te vinden.

Limonade ijsjes

Een simpel limonade ijsje is zo gemaakt. Maak limonade met een siroop naar keuze en giet het in de ijsvormpjes. Doe eens een stukje fruit in de vormpjes om de ijsjes op te vrolijken. Plaats de vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.

Smoothie ijsje
Mix verschillende fruitsoorten door elkaar in de blender en giet alles in ijsvormpjes. Doe de deksels met de stokjes erop en plaats de ijsjes to be in de vriezer. Voor een leuk effect mix je al het fruit apart en giet je de smaken één voor één in de vorm.

Watermeloen ijsje
Een andere variant op een ijsje met vers fruit is dit watermeloen ijsje. Snijd de watermeloen in driehoeken en verwijder de pitjes. Doop de meloenstukjes in het water en steek aan de brede zijde een ijsstokje in het fruit. Leg ze op een bordje in de vriezer, een paar uur later heb je een fris meloen ijsje!

Yoghurt ijsje
Het is ook mogelijk om bestaande gezonde producten om te toveren tot een lekker ijsje. Koop yoghurtjes (per stuk verpakt) en plaats er een ijsstokje in. Een paar uurtjes in de koelkast en klaar is je bevroren toetje! Doe dit voor de kinderen eens met bijvoorbeeld een Danoontje.

Groene thee ijsjes met munt en citroen

Zet een pot groene thee (eventueel met citroen). Giet het daarna in een kan en voeg 2 takjes munt, 4 schijfjes citroen en 2 theelepels suiker toe. Laat de thee afkoelen en haal daarna de citroen en de munt er weer uit. Giet de overgebleven thee in ijsvormpjes, prik de stokjes erin en zet deze in de vriezer.

Inspiratie:

Ook interessant