Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf pasta maken: dat doe je zo

pasta-afspoelen.jpg

Altijd al een keer de gezellige Italiaanse Mama met deegroller willen zijn? Knoop dan nu je schort om, bestuif je aanrecht met bloem en maak je eigen pasta! Helemaal niet zo moeilijk, maar dát vertel je er natuurlijk niet bij. Ga nu van start met deze mini-cursus pasta maken.

Zelf zalige, verse pasta maken is niet moeilijk en heel leuk!

Deel 1: Basisrecept verse pasta (voor 4 personen)

Dit heb je nodig:
400 gram bloem (gebruik Italiaanse ‘00’-tarwebloem. Dit is een zeer fijngemalen bloem, verkrijgbaar bij speciaalzaakjes)
4 eieren op kamertemperatuur
snufje zout

Zo maak je het: 
Strooi de bloem in een bergje op een glad werkblad en maak er een kuiltje in. Breek de eieren in het kuiltje en klop ze los met een vork of met je vingers. Vermeng vervolgens beetje bij beetje de bloem met de eieren (zie instructiefilmpje). Kneed het deeg goed en voeg nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is. Als het deeg te droog is, kun je wat water, olijfolie of een extra ei toevoegen.

Maak een bol van het deeg. Als het terugveert nadat je er met je vinger in hebt gedrukt, heeft je deeg de juiste textuur. Wikkel het in plastic folie en laat het minstens 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

Nu is het deeg klaar om uit te rollen met een pastamachine of voor het echte ambachtelijke effect, met de deegroller. Zorg dat de pasta goed dun is. Tijdens het koken neemt de pasta veel vocht op en zet het uit.

Snij vervolgens je verse pasta in dikke of dunne reepjes, gebruik ze als lasagnevellen of maak er mooie gevulde ravioli van.

Lekker recept van Allerhande:

In deze video van Allerhande zie je precies hoe je dit authentieke Italiaanse pastarecept maakt:

Pasta in allerlei soorten en maten maken

Deze kok legt je uit hoe je de verschillende soorten pasta zelf maakt:

Tips van Jamie Oliver voor het maken van pasta

Deze topkok heeft ook een paar tips voor het koken  pasta:

Bron: The art of pasta van Lucio Galletto en David Dale

Ook interessant