Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf paasbrood bakken

sweet-easter-bread.jpg

Bak met Pasen jouw eigen paasbrood!

Bak met pasen jouw eigen paasbrood! Wij hebben een lekker recept voor je opgezocht!

Mmm… wij hebben al zin in die geur van versgebakken paasbroodjes bij het paasmenu. Daarbij is het helemaal niet moeilijk om het zelf te maken. Een beetje mixen, laten rijzen en afbakken die hap; de kids willen je vast wel helpen met de mooiste figuurtjes.

Ingrediënten
– 1 pak broodmix
– 1 ei
– 3 dl water
– een handjevol rozijnen
– 25 gram boter
– één eetlepel suiker
– bakpapier

Bereidingswijze
Kneed de broodmix met het water, de boter en suiker tot een soepele massa. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Nu begint de pret! Je kunt ervoor kiezen om allerlei verschillende figuren te maken zoals paashazen of vrolijke haantjes. Maak met de rozijnen oogjes.

Verwarm je oven voor op 200 ºC en klop ondertussen het ei los. Bestrijk de broodjes met het ei voor een mooie glans en versier ze eventueel met hagelslag, amandelen of andere kleurrijke versiering.

Schuif je broodjes in de voorverwarmde oven. Na 20 minuten zijn ze klaar, laat ze wel nog even afkoelen. Serveer de paasbroodjes in een gezellige mand.

Eet smakelijk!

Pinterest inspiratie:

Bron

Bron

 

Bron

Ook interessant