Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf muesli maken

muesli1.png

Maak je eigen muesli! Door zelf met de ontbijtgranen aan de slag te gaan, vermijd je een hoop overbodige suikers.

Havermout
Als je zelf muesli maakt, is havermout vaak het belangrijkste ingrediënt. Dit is niet zomaar het geval; havervlokken zijn super voedzaam en bovendien erg lekker. Havermout houdt je bloedsuikerspiegel op peil, waardoor je gedurende de dag minder trek krijgt.

Zelfgemaakte muesli
De basis van zelfgemaakte muesli is simpel en kun je precies aan jouw wensen aanpassen.

Basis
400 g havervlokken
handje gehakte noten
75 ml honing
snuf zeezout
4 el kokosolie of andere neutrale olie

Smaakmakers
kaneel
vanille extract
cacaopoeder
citrusrasp

Extra toppings
gedroogde vruchten (rozijnen, cranberries)
kokossnippers
chocolade chips
zonnebloempitten
pompoenpitten
sesamzaad
lijnzaad

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 ˚C.

Zet een plannetje op het vuur en smelt de kokosolie samen met de honing tot een glad mengsel. Mix de droge ingrediënten door elkaar en giet het oliemengsel eroverheen. Roer goed door en spreid het uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de zelfgemaakte muesli 15 minuten en roer het dan goed los. Bak het dan nog eens een kwartier tot het goudbruin is.

Ook interessant