Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf maken: macaron ice cream sandwiches

macaron-ice-cream.jpg

Het Franse koekje in een overheerlijk fris jasje!


Zijn we zojuist doodgegaan en in de foodheaven beland? Het lijkt erop. Na de overheerlijke verwennerij van de macaron, is het Franse koekje in een fris jasje gestoken. De macaron ice cream sandwich is namelijk opgedoken in foodland. 

Wil je de lekkere ijssnack maken? Bekijk het recept voor negen amandel macarons ice cream sandwich:

Ingrediënten:
– 225 gram amandelbloem
– 1 kopje poedersuiker
– 3/4 van een kopje eiwit op kamertemperatuur
– 1/4 theelepel fijne zeezout
– 1/2 kopje + 2 eetlepels kristalsuiker
– Vanille roomijs (of andere smaak naar keuze)

Instructies:
– Voor de koekjes: plaats bakpapier op twee bakplaten. Maak ringen op het bakpapier met behulp van een ronde koekjesvorm of drinkglas. Draai het bakpapier om zodat de cirkels aan de onderkant liggen.
– Mix amandelbloem met poedersuiker in een keukenmachine. Zweef het mengsel door een zeef om klonten eruit te halen.
– Klop eieren en zout tot een schuimig mengsel. Zet de mixer op een lage stand en voeg langzaam de suiker toe. Zet de machine dan op medium snelheid tot het eiwit glimt.
– Voeg de amandelmix bij het eiwit, eenderde per keer. Voor gekleurde koekjes voeg je op dit moment een kleurmix toe.
– Stop een helft van je mix in een grote spuitzak met een spuitmond van ongeveer 1,3 centimeter. Begin in het midden en beweeg naar buiten om een cirkel te maken met je beslag op het bakpapier. Vul de spuitzak bij tot je geen beslag meer over hebt. Laat de koekjes 30 minuten rusten om te drogen.
– Zet de oven ondertussen op 150 graden Celsius.
– Bak de koekjes 18 tot 20 minuten tot ze een beetje zijn gerezen en de bodem nét goudbruin is. Verwijder ze uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat had.
– Leg ze een uur in de vriezer voordat ze de ice cream sandwiches klaarmaakt.
– Neem de bak vanille ijs en snijd met een heet mes plakken van één centimeter dik ijs. Gebruik een koekjesvorm (van hetzelfde formaat als de macarons) om het ijs uit te snijden.
– Plaats de ijsblokken op de een macaron-koekje en druk er zachtje eentje bovenop.
– Indien gewenst: rol de uiteinden door de amandelen voor een mooie finish.
– Vries de sandwiches in folie gehuld minstens een uur in.

En smullen maar!

Bron: Loveandoliveoil.com/Instagram

Ook interessant