Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf maken: 5 gezonde zomerdrankjes

spotlight-zomerdrankjes.png

Nu de zon zich volop laat zien, is dat heerlijke vakantiegevoel er ook weer! Tijd voor zomerse drankjes en hapjes. Helaas zit veel frisdrank vol met suikers, wat niet bevorderend is voor je lijn. Toch zijn er genoeg drankjes die je gewicht op peil houden of waar je zelfs een beetje mee afvalt. Heerlijk en gemakkelijk zelf te maken!

Water

Water drinken is nog altijd het beste voor je lichaam. Het hydrateert je huid en zorgt bovendien voor een voller gevoel. Fris je water in de zomer op met fruit als citroen en limoen of kruiden als munt. Erg lekker, en het ziet er ook nog eens feestelijk uit!

Smoothies

Smoothies zijn heerlijke drankjes met weinig calorieën, zolang ze geen toegevoegde suikers bevatten. Granaatappel , watermeloen, aardbeien zijn lekker en gezond, een halve banaan erbij maakt hem romig en vol van smaak.

Groene thee

Groene thee is een prima wapen tegen overgewicht, en schijnt ook te helpen tegen onder meer Alzheimer, ziekte van Parkinson en hart- en vaatziekten. Maak je eigen groene ijsthee met een kan gekookt water, zes theezakjes, munt en citroen. Af laten koelen, ijsblokjes erbij en klaar!

Griekse yoghurt Ariani

Griekse yoghurt is in een handomdraai om te toveren tot een zomers drankje. In vergelijking met gewone yoghurt bevat Griekse yoghurt minder koolhydraten, minder suiker en meer eiwit, maar ook iets meer calorieën. Vul een glas tot de helft met Griekse yoghurt, vul aan met water, voeg ietsje zout toe en klaar is je superfrisse Turkse ‘ariani-drankje’.

Tarwegras

Tarwegras werkt reinigend voor je lichaam en vermindert vermoeidheid. In een handomdraai je eigen powerboostdrankje maken? Knip een handje vol tarwegras van de plant, doe dit in de blender en giet het in een klein glaasje.

 

Ook interessant