Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf gelukskoekjes maken

gelukskoekjes.jpg

Ga creatief aan de slag en maak zelf fortune cookies!

Gelukskoekjes zijn persoonlijke, eetbare cadeautjes. Je kunt familie of vrienden ermee verrassen of een Chinese maaltijd opleuken. Ga dus aan de slag en maak je eigen fortune cookies met een persoonlijke gelukswens erin!

Benodigdheden
100g bloem
1,5 eetlepel maïzena
50g kristalsuiker
1 theelepel zout
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eiwitten
1 theelepel water
1,5 theelepel vanille-extract
½ theelepel amandelextract

Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schrijf gelukswensen op stukjes papier van ongeveer 1 bij 6 centimeter.

Zeef de bloem en maizena in een grote kom. Voeg het zout en de suiker toe en meng alles goed. Roer de olie, de eiwitten, het water en het vanille- en amandelextract met een houten lepel erdoor.

Schep eetlepels van het mengsel op het bakpapier. Gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel uit te smeren tot rondjes van ongeveer 10 cm doorsnee. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes over, omdat ze in de oven iets uitzetten. Er passen ongeveer 5 koekjes op één bakplaat, dus je moet de koekjes in meerdere keren maken. Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven tot de uiteinden goudbruin zijn.

Leg vervolgens een papiertje in het midden van elk koekje. Vouw het koekje doormidden nu het nog zacht en vormbaar is. Duw de uiteinden bij elkaar om ze dicht te maken. Leg het koekje nu op de rand van een glas of kop en trek de twee uiteinden naar beneden, één aan de binnenkant van de kop en één aan de buitenkant. Zo krijgen de koekjes de echte gelukskoekjes-vorm.

Laat de koekjes afkoelen voor je ze uitdeelt.

Ook interessant