Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker: zelf patat maken van zoete aardappel

Mmm, lekker een patatje op z’n tijd. En daar hoef je echt niet voor naar de snackbar, je kunt thuis makkelijk lekkere patatjes maken van zoete aardappel. Kijk hier om te zien hoe je dat doet.

Dit recept is van CookLoveShare, kijk hier voor nog een lekker recept met zoete aardappel.

Dit heb je nodig:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoederzout
  • peper
  • afsluitbaar zakje
  • aluminiumfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de aardappels in reepjes van ongeveer 2 cm breed. Je kunt de schil laten zitten als je dat lekker vindt, maar zonder schil mag natuurlijk ook.
  3. Pak een afsluitbaar zakje en doe daar de aardappelreepjes in. Voeg ook de maïzena toe, zorg er wel voor dat er wat lucht in het zakje blijft zitten. Schud het geheel goed, zodat op alle reepjes maïzena zit. Dat zorgt straks voor een lekker, knapperig korstje.
  4. Doe de aardappelreepjes in een kom en voeg de olie, knoflookpoeder, paprikapoeder, en wat zout en peper toe en meng het geheel goed door elkaar.
  5. Leg de aardappelreepjes op een bakplaat met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat er wat ruimte blijft tussen de reepjes.
  6. Bak de reepjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze na 20 minuten om en bak ze nog eens 15 minuten.
  7. Kies een saus die je lekker vindt voor over je zelfgemaakte patatjes en smullen maar!

En, zijn ze lekker geworden?

Bekijk ook:

Dit wil je misschien ook lezen:

Waarom je nooit een avocadopit moet weggooien

Herfstrecept: kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rodewijnsaus

Tegen deze huisgemaakte taco’s kan geen Taco Bell op!

Ook interessant