Eten

Zelf cupcakes maken

cupcakes2-jpg.jpg

Iedereen heeft vakantie en de regen komt met bakken uit de hemel vallen. Vaak is het lastig kinderen heel de dag bezig te houden. Heel de dag tv kijken is natuurlijk ook geen goede oplossing.

cupcakesWil je iets leuks met de kinderen doen? Ga dan eens cupcakes maken. Zo houd je de kinderen bezig en bovendien is het enorm leuk én lekker om te doen. Lees hieronder het basisrecept voor cupcakes.

 

 
Ingrediënten (12 stuks)
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Bereiding
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is. Doe de boter en suiker(beetje voor beetje) in een kom. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

Voeg nu 1 voor 1 de op kamertemperatuur eieren toe. Mix het beslag goed door als je een ei hebt toegevoegd. Voeg vervolgens beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix het geheel. Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 tot 2 minuten alles goed door elkaar, tot een luchtig en glad beslag.

Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Neen eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Zet het cupcake bakblik in het midden van de voorverwarmde oven op het rooster. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.

Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster. Zijn je cupcakes boller geworden dan gewenst, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op het cupcake bakblik. Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu mooi plat. Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik

Let op: Mix met een mixer alles op middelhoge snelheid.

Lees het recept voor een heerlijke topping.

Bron: Cupcakerecepten.nl

Ook interessant