Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf chilisaus maken is gemakkelijk met dít recept (en het is superlekker)

zelf-chilisaus-maken-is-gemakkelijk-met-dit-recept-en-het-is-superlekker.png

Zoete maar ook pittige chilisaus zelf maken, dat is extra lekker, makkelijk te doen en je kunt voor een andere kleur peper kiezen dan de gangbare rode. Gele bijvoorbeeld, ziet er ook nog eens superlekker uit. Lekker bij gamba’s van de grill of bij loempia’s en springrolls.

Smullen maar!

Wat heb je nodig om 250 ml chilisaus te maken?

  • 250 g gele Spaanse pepers (een andere kleur kan natuurlijk ook)
  • 1 flinke teen knoflook
  • 375 ml witte azijn
  • 325 g geleisuiker

Extra benodigdheden: keukenmachine, gesteriliseerde potjes of flesjes

Niet zo spicy?

De in het recept aangegeven hoeveelheden peper kun je zelf aanpassen bij het maken van deze chilisaus. De pittigheid van de pepers zit voornamelijk in de zaadlijsten en komt vrij als je de pepers opensnijdt. Verwijder deze lijsten dus als je minder pit wilt.

Bereidingswijze

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten, waarna de saus nog moet afkoelen.

  1. Snijd de helft van de pepers doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Houd je van zeer pittig? Laat dan de zaadlijsten dan in alle pepers zitten.
  2. Snijd alle pepers in stukken.
  3. Hak de pepers samen met de knoflook, de azijn en de suiker in de kleine kom van de keukenmachine fijn.
  4. Breng de chilipepermassa in een pannetje aan de kook en laat zachtjes 25-35 min. koken of tot de saus dikker wordt.
  5. Neem van het vuur en giet in goed schoongemaakte en gesteriliseerde potjes of flesjes en sluit goed af.
  6. Laat afkoelen.

Lekker als dip bij loempia’s of als pittige marinade of saus bij grote garnalen. Maar natuurlijk ook als toevoeging aan andere gerechten waar je deze saus normaal gesproken voor zou gebruiken. Eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal
Recepten | Dosia Brewer

Ook interessant