Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf bitterkoekjes maken

bitterkoekjesmaken.jpg

Bitterkoekjes danken hun naam aan de bittere amandelen die erin zitten. In dit recept zijn gewone amandelen en pistachenoten gebruikt met als resultaat een zachte, fijne smaak.

 

Bitterkoekjes – 30 stuks
100 g blanke amandelen
100 g pistachenoten
300 g witte basterdsuiker
2 eiwitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C. Maal de amandelen met de pistachenoten en de suiker in een keukenmachine heel fijn. Voeg aan de draaiende machine zo veel eiwitten toe tot er een vrij stevig maar nog spuitbaar deeg ontstaat. Als het deeg te gemakkelijk vloeit, lopen de koekjes uit en krijg je heel dunne bitterkoekjes.

Schep het deeg uit de machine in een spuitzak met gladde spuitmond van 2 cm Ø. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop bolletjes deeg van ± 3 cm Ø met een tussenruimte van 5 cm. Druk de bolletjes met de bolle kant van een natte lepel iets plat. Bestrijk ze met een beetje water en bak ze 15 min. in de oven.

Haal de koekjes uit de oven, bestrijk de koekjes nogmaals met water en bak ze nog 10 min. De koekjes moeten van binnen een beetje zacht blijven.

Bereiden: ± 20 min. + 25 min. oventijd.

Ben je niet zo’n zoetekauw? Neem dan eens een hap van deze hartige koeken of geniet van krabkoekjes!

Ook interessant