Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zelf babyvoeding maken

zelf-babyvoeding-maken.jpg

Handige tips om zelf babyvoeding te maken.

De tijd vliegt! Je baby is al weer zes maanden en je kunt creatiever worden met eten. Toen je kindje vier maanden was kon je al voorzichtig beginnen met bepaald voedsel. Nu kun je nog veel meer proberen. Met deze handige tips maak je het hapje voor je baby zelf.

Vast voedsel
Vanaf zes maanden wordt vast voedsel een belangrijk onderdeel in de voeding van je baby. Vanaf vier maanden kun je al beginnen met het langzaam wennen aan ander voedsel. Kies dan alleen wel voor nitraatarme groenten, want je kleintje kan nu nog niet zo goed tegen nitraat. Tot zeven maanden is het beter om geen brood, soepstengels, beschuit, biscuit of andere voeding met gluten te geven.

Zelf maken?
Tegenwoordig kun je babyvoeding ook heel goed uit een potje halen. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker én helemaal niet moeilijk. Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk en geef dat een aantal dagen achter elkaar. Daarna kun je een nieuw soort proberen en de dingen die in de smaak vallen mengen. Probeer de volgende simpele receptjes eens!

Fruithapjes
Fruithapjes kun je in allerlei verschillende varianten maken. Het beste kun je beginnen met smaken die niet al te bitter zijn. Bijvoorbeeld peer, banaan, perzik of meloen.

Groentehapjes
Je kunt met heel veel soorten groenten aan de slag. Van bijvoorbeeld worteltjes, bloemkool, snijbonen, doperwten, sperziebonen, bietjes, spinazie of broccoli kun je lekkere groentehapjes maken.

Receptje: banaan en peer.
Schil een peer en snijd hem in kleine stukjes. Doe een klein beetje water in een bakje en leg daar de peer in. Verwarm hem in 4 minuten in de magnetron. Pel ook de banaan en snijd hem in plakjes. Met een staafmixer pureer je alles fijn tot een lekker papje!

Receptje: macaroni met kaas en broccoli
Een echte maaltijd voor je kindje! Wanneer je al geexpirimenteerd hebt met pure groente- en fruithapjes kun je ook andere ingrediënten gaan toevoegen. Bijvoorbeeld macaroni en smeerkaas!

Was en kook de broccoli. Laat de macaroni de laatste minuten meekoken tot deze gaar is. Giet het water af en voeg een beetje smeerkaas toe. Pureer alles met de staafmixer tot een glad papje.

Wat vindt jouw baby lekker?

Ook interessant