Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zeg het met een cupcake

zeg-het-met-een-cupcake.jpg

Cupcakes kunnen écht voor elk moment.

Natuurlijk zijn cupcakes bij uitstek geschikt om uit te delen met een verjaardag. En tegenwoordig worden ze ook veel bij bruiloften geserveerd. Maar er zijn nog heel veel andere gelegenheden waar een cupcake een welkome traktatie is. Bijvoorbeeld om te vieren dat het herfst is. Of dat jouw beste vriendin haar spinnen-fobie heeft overwonnen. En wat dacht je van de volgende redenen?

Examen gehaald
Heeft jouw zoon zijn rijbewijs gehaald? Jouw beste vriendin haar opleiding? Of ben je zelf klaar met die cursus voor je werk? Trakteer dan op een cupcake. Met bloemetjes, een vlag en een tas of een ‘L’ zoals je deze op lesauto’s ziet.

Bedankt!
Heeft iemand meegeholpen om jou te verhuizen? Of op je poezen gepast toen je op vakantie was? Een bedankje kan met een kaartje, maar ook met een cupcake. Je verrast iemand met een overheerlijke, zelfgemaakte cupcake.

Geboren
Heb je een zoon of dochter gekregen? Dan kun je natuurlijk beschuit met muisjes geven aan het kraambezoek. Maar vind je dat wat afgezaagd (of niet lekker!), kies dan voor roze of babyblauwe cupcakes. Wedden dat het kraambezoek staat te springen om de kleine te bekijken? Mocht je zelf niet veel zin hebben om in de keuken te staan (je bent tenslotte net bevallen), kijk dan je moeder of de kraamverzorgster lief aan.

Verliefd?
Valentijn duurt nog even, maar er is altijd wel een geschikt moment om iemand te vertellen dat je verliefd bent. Durf je het niet direct in zijn gezicht te zeggen, dan kan een cupcake je een eindje op weg helpen. Versier het met lieve rode en roze hartjes, zodat de boodschap echt duidelijk overkomt.

Wil je…
Als je gaat trouwen, ben je natuurlijk op zoek naar trouwpersoneel. Je kunt je beste vriendin uiteraard ‘gewoon’ vragen of ze jouw getuige wil zijn, maar waarom zou je het niet eens op een ludieke manier aanpakken? Bak een cupcake en zet daar met een versierstift ‘getuige’ op. Wedden dat ze tegen zo’n aanzoek geen nee zal zeggen?

Kijk voor meer ideeën om cupcakes te maken op de website van Dr. Oetker of ons Zoet-platform.

Heb jij nog meer tips waar je cupcakes bij kunt gebruiken?

Ook interessant