Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zaterdag = niet koken

Op zaterdag kook ik meestal niet. We schuiven een pizza in de oven die we eenmaal gebakken toppen met wat extra rucola en een straaltje goede olijfolie (ja, over de kwaliteit van kant-en-klare pizza’s kunnen we het ook nog eens hebben!). Of we maken hotdogs met flink veel zuurkool en stevige mosterd. Een kaas- of garnalenkroket doet het ook altijd goed. Dat soort spul eten wij dus op zaterdag. Noem het niet-koken-wel-lekker. Vandaag maakten we deze tosti’s. Wat doe jij op zaterdag?

Tosti van notenciabatta met belegen (liefst boeren)kaas en tomaatjes, voor 2 personen:

1 notenciabatta om af te bakken
4-6 plakjes belegen (boeren)kaas
6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
handje rucola

Verwarm de contactgrill. Snijd het brood open en sprenkel wat olijfolie over de snijvlakken. Beleg het brood met de kaas, tomaatjes en rucola en klap dicht. Snijd het ciabatta in 4 stukken en bak per 2 in de contactgrill tot het brood mooi bruin en de kaas gesmolten is. Je kunt ze ook in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en deksel of in de oven (stevig aandrukken) bakken.

Varieer: ook lekker zijn voorgebakken meergranenbroodjes met geiten- of abdijkaas, mozzarella of een blauwschimmel. In plaats van de tomaatjes kun je ook in olie ingelegde gegrilde groenten nemen. De rucola kun je vervangen door verse zachte kruiden zoals tijm, dille of dragon.

Ook interessant