Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zalmforel-taco’s met komkommersalade en bonenpasta

zalm.png

Visje erbij?!
Hoe vaak eet jij vis en wat is jouw eigen favoriete recept? We lezen het graag ter inspiratie en wie weet, zie je je reactie over enkele weken terug in Margriets Praat mee!
Heb je geen favoriet? Probeer dan deze taco met zalmforel.

Taco’s zijn het perfecte eten in de zomer: je maakt ze in een handomdraai, ze zijn licht verteerbaar en leuk om in elkaar te knutselen. Eet ze lekker thuis in de tuin of neem ze mee naar het park voor een picknick. Begin met een laagje bonenpasta, dan wat komkommersalade en top af met prachtige stukjes roze vis. En dan: genieten!

Dit heb je nodig:
– 1 citroen
– 1 blik kidneybonen (400gr)
– 1 komkommer
– 1 sjalot
– 6 taco’s (16 cm)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
– een paar takjes basilicum
– 300 gram zalmforel filet zonder huid
– peper, zout, suiker, olijfolie

1 Vis voorbereiden

Heteluchtoven voorverwarmen op 160ºC. Vis droogdeppen en in ca. 2 cm grote stukken snijden. Vis kruiden met 1 el olie en een snuf zout en paar schepjes suiker. Voor het moment opzij zetten.

2. Groenten voorbereiden

Komkommer schillen, in lengte in vieren snijden, kern met een lepel eruit schrapen. Overige komkommer in kleine stukken snijden. Citroen wassen, schil raspen en sap van één helft uitpersen. Basilicum wassen, grof hakken. Sjalot pellen, fijnhakken. Bonen laten uitlekken.

3 Vis garen

Ovenschaal met wat olie invetten. Vis daarover verdelen, niet over elkaar leggen. Vis in ca. 5-8min in oven gaar bakken. Dan uit oven halen. Oven warm houden om de taco’s op te warmen.

4. Bonen bereiden

Kleine kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, sjalotten daarin glazig bakken. Dan 1 grote theelepel tomatenpuree toevoegen, ca. 1 min meebakken. Dan bonen toevoegen en ca. 5 min op hoog vuur laten inkoken. Dan ruim met zout en peper kruiden.

5. Salsa bereiden

Komkommerstukjes met snuf zout en suiker, 1 tl citroensap en ½ tl citroenrasp in kom vermengen. Dan basilicum erdoorheen roeren.

6. Taco’s verwarmen

Taco’s in een vochtige, schone handdoek wikkelen, in de oven ca. 1 min verwarmen. Dan uit de oven halen, bonen over de taco’s verdelen, dan visstukjes en tot slot de komkommer erop leggen.

Chef: Paul Kundel, Marley Spoon

Deze en andere gemakkelijke recepten vind je bij Marley Spoon. De verse ingrediënten & lekkere recepten worden dan wekelijks bij jou thuisbezorgd. Handig!

 

Ook interessant