Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 5 | Recept: zalmfilet met spinazie en saffraanaardappelen

zalm.png

Er is meer dan pasta zalm. Wat denk je van deze heerlijke zalmfilet gecombineerd met spinazie en saffraanaardappelen?

Wat heb je nodig?

  • paar draadjes saffraan of ½  tl saffraanpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 1-2 tl honing
  • 1-2 tl zwarte komijn*
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • versgemalen peper, zout
  • 800 g krielaardappelen, gehalveerd
  • 600 g verse zalmfilet
  • 3 – 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 150 g kleinbladige spinazie

Zo maak je het!

-Verwarm de oven voor op 200°C (gewone elektrische oven).
-Los de saffraan al roerend op in 2-3 el van het citroensap.
-Roer in een ovenschaal of braadslede dit mengsel om met de honing, de komijn en de olie en wentel de aardappelen erdoor.
-Voeg peper en zout naar smaak toe en bak de aardappelen  in 30-40 min. gaar in de oven. -Bedruppel de zalm met de rest van het citroensap en maal er peper en zout boven.
-Leg de zalm de laatste 15 min. bij de aardappelen.
-Neem de schaal uit de oven, verdeel de zalm in plukken en schep de lente-ui en de spinazie erdoor.
-Laat eventueel afkoelen en verdeel over take-away-** of vershoudbakjes.

Bereidingstijd: ± 40 min.

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

–> Tip van Jacqueline: “Kies voor krieltjes in schil. Erg gezond en lekker!”

Ook interessant