Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zalm met courgette uit de wok

zalm.png

Ingrediënten

400 g zalmfilets – 2 el olie – 1 rode paprika – 1 kleine courgette – 3 bosuitjes – 1 teentje knoflook – 5 cm verse gember (geschild)
Voor de saus: 1 el tomatenketchup – 2 el oestersaus – 1 el sojasaus – 1 el droge sherry – beetje suiker – 1 tl sesamolie – witte peper

Zo maak je het!

Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de in blokjes gesneden schoongemaakte paprika, in vieren gesneden plakjes courgette en in 1 cm lange stukjes verdeelde bosui ca. 1 minuut. Houd het mengsel warm. Verhit de rest van de olie en voeg de fijngehakte knoflook en gember toe. Snijd de vis in blokjes van 4 cm en laat die bakken en gaar worden in 3 minuten, in de hete olie onder voorzichtig omscheppen. Doe de groente erbij en warm het geheel nog goed door voor je het op een plat bord serveert. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en warm het mengsel tot het kookt. Serveer de saus apart bij het gerecht.

Extra informatie

Bereidingstijd: 15 min.
Calorieën: 230
Streep-je-Slank vakjes: 23

Tip: Serveer er volkorenpasta bij. Kruis dan wel 15 vakjes extra aan.

Ook interessant