Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker! Met een beetje geluk kunnen we binnenkort een zak vol Cornetto-puntjes kopen

cornetto-puntjes.jpg

Als je van Cornetto’s houdt, vind je waarschijnlijk de laatste hap van het ijsje het allerlekkerst. Net als de Amerikaanse Nick Cavegn. Zijn liefde voor het met chocolade gevulde puntje gaat echter zo ver, dat hij een crowdfundingactie is begonnen om de uiteindes als losse snacks in de schappen te krijgen.

Een zak vol Cornetto-puntjes verorberen: het is de ultieme droom van Cavegn. En van een hoop andere mensen blijkbaar, gezien er al bijna € 9.000 is ingezameld voor de zogeheten Muddy Bites. Wel heeft Nick nog best een weg te gaan. In totaal hoopt hij een bedrag van € 25.905 op te halen en daar heeft-ie nog tot 24 oktober de tijd voor.

Meer smaken

Een zakje Muddy Bites zal zo’n vijftien Cornetto-puntjes bevatten, die gevuld zijn met chocolade. Als dit aanslaat, wil Nick meer smaken op de markt brengen. Hierbij denkt hij aan pindakaas (willen we!), karamel en chocolade met munt.

In de Verenigde Staten kan de snack al besteld worden. Wanneer het in Nederland verkrijgbaar is en of dat überhaupt gaat gebeuren, zal de tijd leren.

Nóg ongezonder dan je denkt?

Dat het niet een heel gezonde snack is, komt niet als een verrassing. Maar de Cornetto-puntjes kunnen zomaar nóg slechter voor je zijn dan je misschien vermoedt. Zo waarschuwde Bert Weckhuysen, hoogleraar anorganische chemie en katalyse aan de Universiteit Utrecht, eerder dat je het uiteinde van het ijsje beter niet op zou kunnen eten. En wel hierom.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Editie NL (@editienl) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | rtlnieuws.nl
Beeld | iStock

Ook interessant