Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Een echte klassieker: worteltulband met sinaasappelglazuur

een-echte-klassieker-worteltulband-met-sinaasappelglazuur.jpg

De smaken van kaneel, gember, walnoten en sinaasappel halen het beste in die van wortel naar boven. En laten die nu net in deze worteltulband zitten. Een leuke klassieker om zelf te maken met Pasen.

Deze worteltulband maak je gemakkelijk zelf. Dit recept is goed voor tien tot twaalf personen.

Benodigdheden

Voor de tulband

  • 250 g bruine suiker
  • 4 eieren (M)
  • 300 g bloem
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl geraspte gemberwortel
  • 300 g geraspte wortelen, vocht uitgeknepen
  • 80 g walnoten, fijngehakt
  • snuf zout

Voor het glazuur

  • 100 g poedersuiker
  • scheutje sinaasappelsap
  • 1 tl rasp van biologische sinaasappel

Extra nodig: tulbandvorm, ingevet en met bloem bestoven.

Bereidingswijze worteltulband

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Mix de suiker met de eieren luchtig in ± 5 min.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de tulband ± 1 uur in het midden van de oven. Met een satéprikker kun je testen of de cake gaar is.
  5. Keer de tulband op een rooster en laat volledig afkoelen.
  6. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het sinaasappelsap en roer tot een gladde, glanzende massa. 
  7. Giet bovenop de tulbandcake en laat mooi afdruipen.
  8. Bestrooi met de sinaasappelrasp.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 1 uur oventijd.

Ziet er goed uit!

Lees ook: Proef de lente: tarte tatin met asperges, wortelen en lente-uitjes

Recepten & foodstyling | Sonja Peeters
Fotografie | Wout Hendrickx

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant