Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Worteltortilla met groene asperges, gerookte amandelen & tahoe

itsawrap.jpg

Tortilla’s op basis van groenten zijn lekker kleurig en een stuk lichter dan die van tarwe of maïs worden gemaakt. Deze worteltortilla’s hebben een vegetarische vulling van groene asperges, gerookte amandelen en tahoe. Lekker met de avocadodip.

Dit heb je nodig
(4 personen)

  • 1 avocado
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el citroensap
  • 25 g gerookte amandelen, grof gehakt
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 225 g stevige tahoe
  • 100 g aspergetips
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 4 worteltortilla’s*

Pureer de avocado met peper en zout naar smaak en 1 el van het citroensap. Meng er de helft van de amandelen 
door. Klop een sausje van de sesamolie, sojasaus, gembersiroop en de rest van het citroensap. Snijd de tahoe in repen en dep droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tahoe aan elke kant in 3-4 min. op half hoog vuur bruin. Giet de saus erbij en keer de tahoe nogmaals. Neem de pan van de pit als de saus dik wordt en gaat karamelliseren. Laat afkoelen. Kook intussen de aspergetips in ruim gezouten water in ± 3 min. beetgaar. Spoel koud en laat uitlekken. Verdeel de tahoe, asperges, rode peper en rest van de amandelen over de wraps en rol ze op. Geef de avocadodip erbij.

*worteltortilla’s van het merk No Fairytales zijn voor 45% gemaakt van wortel, waardoor ze een mooie gele kleur hebben, iets zoet smaken en lichter zijn dan gewone tortilla’s. Ze zijn onder meer te koop bij Albert Heijn, Deen en Jumbo. Je vindt ze in het koelvak bij de verse pasta.

Bereidingstijd: ± 25 min. + afkoelen.

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-10. Nabestellen kan via Magazine.nl.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant