Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dat wordt smullen: rodebietensalade met peertjes

rodebietensalade-met-peertjes.jpg

Dit heerlijke recept komt uit het kookboek Groente! van topkok Niven Kunz: ‘Ik ben dol op de aardesmaak biet. Rood, geel, wit en vooral in het voorjaar als er weer jonge bosbietjes zijn.’

Dit heb je nodig

voor 4 personen, 25 minuten bereidingstijd

  • 2 sjalotten
  • 200 g witte quinoa
  • 400 ml bietensap
  • 400 g gekookte rode bieten
  • 400 g geitenkaas
  • 400 g stoofperen
  • 20 witpuntradijsjes
  • 6 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 120 g eikenbladsla, gewassen
  • 60 g bietenblad
  • 20 g radijsscheuten
  • zonnebloemolie om te bakken

Zo maak je het

Snipper de sjalotten en fruit de helft aan in een scheut zonnebloemolie. Voeg de quinoa toe en laat kort meefruiten. Voeg het bietensap en een snuf zout toe en laat de quinoa op middelmatig vuur garen totdat het vocht is opgenomen en de quinoa beetgaar is. Laat afkoelen en snij intussen biet, geitenkaas, stoofpeer en radijs in grove stukken. Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamicoazijn.

Bouw de salade op door onderaan te beginnen met de eikenbladsla. Leg daarop de quinoa en de geitenkaas, radijs, stoofpeer en rode biet. Maak de salade af met bietenblad, de resterende sjalot, radijsscheuten en de dressing.

Over het boek

Dit recept komt uit Groente!, waarin Niven Kunz voor eens en altijd bewijst dat koken met groente (en fruit) spannender en vooral veel gemakkelijker is dan vaak wordt gedacht. De recepten in dit boek zijn eenvoudig te maken en de ingrediënten echt overal verkrijgbaar. Van avocado-makreelsalade en gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de verrassende twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente in de hoofdrol, maar niet altijd weet hoe.

De jonge Niven Kunz heeft al sinds zijn 24ste een Michelinster en weet hoe hij groente moet laten schitteren in gerechten. Dat wordt gewaardeerd: zijn Restaurant NIVEN is al drie jaar op rij door vijfhonderd collega’s uitgeroepen tot ‘Beste Groenterestaurant van Nederland’.

Groente! van Niven Kunz, € 24,99 (Kosmos Uitgevers). Hier bestel je het boek bij bol.com

Meer uit dit boek: verrukkelijke blauwebessentaartjes

Lees ook

Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)
Rotklusje? De afzuigkap schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
Bobbeltje aan de zijkant van je grote teen? Dit kun je ertegen doen
Wauw! Kate Middleton gaat voor een korter kapsel

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant