Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 31 Woensdag – Zomerstamppot met kip

maandag-zomerstamppot-met-kip.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 35 MIN. (ca. 875 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
5 el olijfolie
4 kippenbouten
1 citroen
2 tl honing
500 g peultjes, in stukjes
1 grote beker crème fraîche (200 g)
3 bosuitjes, in ringen

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Bestrooi de kip met zout en peper en bak bruin aan. Voeg een scheutje water toe en braad in 25 min. goudbruin en gaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop een dressing van de citroenrasp, 2 el citroensap, de honing, de resterende 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Kook de peultjes in 5 min. beetgaar. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er de peultjes, de bosui en zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden. Leg de kip erbij en schenk de dressing erover.

Ook interessant