Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 46 Woensdag – Vlaamse karbonade met stoemp

woensdag-vlaamse-karbonade-met-stoemp.jpg

WEEK 46 HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 595 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Belgisch

Ingrediënten
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
2 winterpenen, in plakjes
500 g spruiten, schoongemaakt
2 uien, in ringen
50 g boter
4 ribkarbonades
1 flesje trappist donker (330 ml)
1 el appelstroop

Bereidingswijze
Breng de aardappelen in water met zout aan de kook. Leg de winterpeen, spruiten en helft van de ui erop. Kook alles in 20 min. gaar. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de rest van de ui in het bakvet.

Doe het vlees met het bier en de stroop terug in de pan en stoof 20 min. zachtjes. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met een scheut kookvocht en 25 g boter tot een smeuïge stamppot. Schep er stoofvocht en zout en peper naar smaak door en verdeel over 4 borden. Leg er een karbonade bij en schep de rest van de saus over het vlees.

Ook interessant