Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Viskebab met gevulde paprika

woensdag-viskebab-met-gevulde-paprika.jpg

Categorie: vis Keuken: Mediterraan

Categorie: vis
Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 535 kcal p.p.)

Ingrediënten
5 el olijfolie
2 limoenen
1 tl gemalen komijn
1 teen knoflook, geperst
500 g tilapiafilet, in blokjes
300 g couscous
4 rode en/of gele paprika’s, gehalveerd
1/2 komkommer, in blokjes
3 tomaten, in blokjes
1 ui, gesnipperd
4 el platte peterselie, fijngehakt
houten prikkers of satéstokjes

Bereiding
Meng in een schaal 2 el olijfolie, het sap van 1 limoen, de komijn, de knoflook en zout en peper naar smaak. Schep er de visblokjes door. Strooi de couscous in een schaal en schenk er 500 ml kokend water op. Verhit een grillpan. Gril de paprika’s 5 min. per kant. Roer de couscous met een vork los. Schep er de komkommer, tomaat, ui en peterselie door. Meng de resterende 3 el olijfolie, het sap van de laatste limoen en zout en peper naar smaak erdoor. Leg de paprika’s op 4 borden en vul ze met couscous. Rijg de vis aan prikkers. Rooster in de grillpan de viskebabs in 2 min. per kant bruin en gaar. Leg de viskebabs bij de paprika en serveer met de rest van de couscoussalade.

BBQ-tip
Dit is een ideaal bbq-gerecht: bereid de couscous ’s middags al. De paprika’s en viskebabs kunt u boven de hete kooltjes roosteren.

Ook interessant