Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 07 donderdag – Spitskoolschotel met makreel

woensdag-spitskoolschotel-met-makreel.jpg

Spitskoolschotel met makreel

Categorie: vis
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild
3 el olie
1 ui, gesnipperd
1 spitskool, in repen
1 gerookte makreel (ca. 300 g)
2 tl kerriepoeder
2 tl gedroogde tijm
ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

 

 

 

 

 

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui. Voeg de spitskool toe en bak in 8 min. zacht. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Schep de makreel met de kerriepoeder en zout en peper naar smaak door de spitskool. Schep in de ovenschaal.

Giet de aardappelen af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de tijm en zout en peper naar smaak door en verdeel over de spitskool. Bestrijk met 1 el olie en bak in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en knapperig.

Ook interessant