Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

donderdag – Spinazie-gehaktschotel met mozzarella

woensdag-spinazie-gehaktschotel-met-mozzarella.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands/Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 450 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 pak Iglo Field Fresh bladspinazie (450 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
300 g rundergehakt
250 g cherrytomaten, gehalveerd
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
1 tl gedroogde oregano
– ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bereid de bladspinazie volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak 2/3 van de tomaatjes 2 min. mee. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep het gehakt in de ovenschaal. Laat de spinazie goed uitlekken en verdeel over het gehakt. Dek af met de aardappelschijfjes. Leg er de mozzarella met de resterende tomaatjes op. Bestrooi met de oregano. Bak de spinazieschotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.

Tip: Iglo Field Fresh bladspinazie
Diepgevroren in enkele uren voor een maximaal vitaminebehoud en een heerlijke smaak. ‘Vers van het veld’ groenten, verkrijgbaar in verschillende varianten.

Ook interessant