Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Woensdag – Speklapjes in tomaten-ketjapsaus

woensdag-speklapjes-in-tomaten-ketjapsaus.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 705 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Indonesisch

300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
4 speklappen, gehalveerd
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 tomaten, in stukken
75 ml ketjap manis
1 komkommer, in plakjes
1 pot atjar tjampoer (350 g)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de speklappen in 4 min. bruin aan en neem ze uit de pan. Fruit in het spekvet de ui met de knoflook. Schep de tomaat erdoor en bak 2 min. mee. Doe de speklappen met de ketjap in de pan en smoor het vlees in 10 min. gaar. Meng de komkommer met de atjar. Serveer de speklapjes met de rijst en de zoetzure komkommer.

Tip Lekker met gebakken uitjes of seroendeng.

Ook interessant