Eten

Woensdag: Speklap met ketjap en spinazie

woensdag-speklap-met-ketjap-en-spinazie.jpg

Categorie: vlees Keuken: Oosters

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 630 kcal p.p.)

5 el olie
4 speklappen
700 g koelverse aardappelschijfjes
1 kg verse spinazie
2 el ketjap
1 el seroendeng

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de speklappen in 20 min. bruin en gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Verhit in een wok de laatste el olie. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de ketjap bij de speklappen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over 4 borden en bestrooi met de seroendeng. Leg er de speklap en aardappelschijfjes bij.

Ook interessant