Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 13 Vrijdag – Speklap met appel en bietjes

woensdag-speklap-met-appel-en-bietjes.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 605 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

Ingrediënten
50 g boter
4 speklappen
700 g krieltjes (koelvers)
1 goudrenet, in 12 partjes
1 schaal gekookte bieten (500 g), in blokjes
1/2 tl gemalen kaneel
2 el peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de speklappen met zout en peper en bak ze in 12 min. bruin en gaar. Smelt in een andere koekenpan de resterende 25 g boter en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Neem de speklappen uit de pan en houd warm onder een deksel.

Bak de appel 2 min. in het spekvet. Schep er de bietjes met de kaneel door en bak nog 2-3 min. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe. Leg de speklappen op 4 borden. Schep er de bietjes met de appel en krieltjes bij.

Ook interessant