Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Spaans aardappelpannetje met chorizo

woensdag-spaans-aardappelpannetje-met-chorizo.jpg

Categorie: vlees Keuken: Spaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 570 kcal p.p.)

1 el olijfolie
1 Stegeman Originele chorizo (250 g), in halve plakjes
2 uien, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
1 kg vastkokende aardappelen, geschild in blokjes
1 el amandelschaafsel
75 g zwarte olijven
3 el platte peterselie, grofgehakt
groene salade, voor erbij

Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de chorizo 2-3 min. Bak de ui en de paprika 4-5 min. mee. Schep de aardappelblokjes door de chorizo en bak ze op matig vuur met de deksel op de pan 5 min. Neem de deksel van de pan en bak de aardappelblokjes in nog 5-6 min. gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Schep de olijven met het amandelschaafsel en de peterselie door het aardappelpannetje en breng op smaak met zout en peper. Serveer er een groene salade bij.


Stegeman Originele Chorizo
Pittige droge worst met een stevige beet en een volle kruidige smaak van paprika.
Heerlijk bij bockbier of sherry, maar ook bijzonder in warme gerechten.

Ook interessant