Eten

dinsdag – Sinaasappelkip met prei

woensdag-sinaasappelkip-met-prei.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. + 20 OVENMIN. (ca. 500 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
2 sinaasappels
4 el olijfolie
700 g prei, in ringen
4 kipfilets
2 takjes rozemarijn
– ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l), aluminiumfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 15 min. gaar. Snijd 1/2 sinaasappel in plakjes, pers rest van de sinaasappels uit. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de prei in 5 min. zacht. Schep de prei in de ovenschaal. Leg er de kipfilets op. Bestrooi ze met zout en peper. Schenk het sinaasappelsap erover en leg er de plakjes sinaasappel met de rozemarijn op. Dek de schaal af met de alumininiumfolie en stoom de kipfilets in de voorverwarmde oven in 20 min. gaar. Giet intussen de aardappelen af. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelen in 8 min. goudbruin en krokant. Serveer de sinaasappelkip met de aardappelen.

Ook interessant