HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)
Ingrediënten
300 g hamlappen
1 zak paprikamix (rood-geel-groen)
50 g gerookt ontbijtspek
6 el olijfolie
1 tl milde paprikapoeder
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in partjes
300 g spitskool (koelvers)
1 ui, gesnipperd
2 tl karwijzaad
3 el witte wijnazijn
2 tl gedroogde oregano
– satéprikkers
Bereiding
Snijd de hamlappen met de rode en de groene paprika in blokjes van gelijke grootte. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Rijg het vlees met de paprika en het spek aan satéprikkers. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder, zout en peper naar smaak. Bestrijk er de shaslicks mee. Kook de aardappelpartjes in een bodem water met zout 10 min. Snijd de gele paprika in reepjes. Meng de spitskool met de paprikareepjes, de ui, het karwijzaad, 1 el olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de shaslicks in 8-10 min. bruin en gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de oregano met zout naar smaak toe. Leg de shaslicks op 4 borden. Schep er de koolsalade met de aardappelpartjes bij.
Tip
Goed weer? Rooster de shaslicks op de barbecue! Lekker met pitabroodjes en de koolsalade.