Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Schelvis met champignon-dragonsaus

woensdag-schelvis-met-champignon-dragonsaus.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 460 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
600 g broccoli, in roosjes
3 el olijfolie
500 g schelvisfilet
250 g champignons, in kwarten
1 teen knoflook, geperst
150 ml kookroom
1 tl gedroogde dragon

Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in dikke plakken. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de schelvisfilet met zout en peper en bak in 3 min. per kant bruin en net gaar. Leg de vis op een bord. Bak in de pan de champignons 4 min.

Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Schenk de kookroom in de pan. Verwarm de saus 2-3 min. Voeg de dragon met zout en peper naar smaak toe. Verdeel de schelvisfilet met de aardappelen over 4 borden. Schep de champignon-dragonsaus over de vis. Serveer met de broccoli.

Ook interessant