Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Sappige zalm met witlofsalade

woensdag-sappige-zalm-met-witlofsalade.jpg

Categorie: vis Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 670 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild in stukken
2 visbouillontabletten
4 zalmfilets (vers of ontdooid uit diepvries)
2 el pijnboompitten
5 struikjes witlof, in reepjes
1 ui, gesnipperd
1 friszoete appel, in blokjes
3 el citroenmayonaise
2 el olijfolie

Bereidingswijze
Kook in een bodem water met zout de aardappelen in 15 minuten gaar. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Neem de pan van het vuur en leg er de zalmfilets in. Laat de vis met de deksel op de pan in 10-12 min. rosé of net gaar worden.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de witlof met de ui, de appel, de pijnboompitten, de mayonaise en zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de aardappelen in 6-8 min. goudbruin. Verdeel de zalmfilet met de aardappelen en de witlofsalade. Lekker met een schijfje citroen.

Ook interessant