Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Woensdag – Salmorejo

woensdag-salmorejo.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 375 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Spaans

3 eieren
6 sneden stevig brood
1 kg rijpe trostomaten, in stukjes
2 tenen knoflook
3 el rode wijnazijn
6 el olijfolie extra vierge
75 g serranoham, in stukjes
2 el peterselie, fijngehakt
keukenmachine of staafmixer

Kook de eieren in 8 min. hard. Week 2 sneden brood in een beetje water. Kruis de tomaten aan de onderzijde in en dompel ze 10 tellen in kokend water. Ontvel de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Pureer de tomaten met de knoflook en het brood in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met de wijnazijn, de olijfolie en zout en peper. Zet de soep bij voorkeur nog 2 uur in de koelkast. Schep de soep in 4 diepe borden en garneer met de ham, partjes gekookt ei en peterselie. Geef er nog een paar extra sneetjes brood bij.

Tip Maak voor de beste smaak de soep de avond of ochtend van tevoren al.

Ook interessant