Eten

maandag: Rodekoolschotel met gehaktballetjes

woensdag-rodekoolschotel-met-gehaktballetjes.jpg

Een super combinatie, rodekoolschotel met oerhollandse gehaktballetjes. Categorie: vlees Keuken: Hollands

Hoofdgerecht / 4 personen
20 min. + 30 ovenmin. (ca. 620 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

2 el olijfolie
375 g gehaktballetjes
1 pot rodekool met appel (680 g)
1 tl gemalen kaneel
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
100 g geraspte jonge kaas
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Verwarm de oven voor tot 200 oC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de gehaktballetjes met zout en peper en bak ze in 10 min. bruin en gaar.
Doe de rodekool met de kaneel in een pan en verwarm op laag vuur zonder te koken. Schep de rodekool in de ovenschaal en verdeel er de gehaktballetjes over. Dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. lichtbruin en gaar.

Ook interessant